top of page

FAQ

Allmänt

Vad är Bidragsportalen?

Bidragsportalen är ett kombinerat bevaknings-, process- och projektverktyg som hjälper kommuner och företag i arbetet med att hitta, söka och använda bidrag. Bidragsportalen består av två moduler som säljs i paket: Bidrag & Projekt. Du väljer själv om du vill ha tillgång till en eller båda modulerna.
Allmänt

Vad ingår i Projektpaketet?

Projektpaketet ger dig tillgång till vårt projektverktyg och vår partnersök. Med projektverktyget planerar och genomför du projekt som du har fått bidrag för (går så klart också att använda för projekt utan bidrag!). Du kan skapa projekt & utse projektägare, bjuda in projektdeltagare & partners från egen & andra organisationer & ge dem olika roller, sätta milstolpar & underordnade uppgifter för projektet, dokumenthantera, projektchatta, hantera ekonomi m.m. I vår partnersök kan du visa upp ditt planerade projekt & annonsera efter projektpartners från olika typer av organisationer.
Allmänt

Vilken typ av finansiering finns i Bidragsportalen?

I Bidragsportalen finns uteslutande bidrag och kostnadsersättningar. Bidragsportalen tillhandahåller inte information om riskkapital, lån eller andra former av finansiering.
Allmänt

Garanterar ni att alla bidrag som finns också finns med i Bidragsportalen?

Vi kan garanterar inte att 100 % av bidragen finns i Bidragsportalen eller att 100 % av bidragsinformationen är rätt. Däremot kan vi garantera att det finns en väldigt stor mängd bidrag inom många olika områden.
Användning

Finns det utbildningsresurser eller guider för att lära sig använda Bidragsportalen?

På varje sida finns hjälpavsnitt som besvarar många av de frågor som kan dyka upp. Du är också varmt välkommen att vända dig till vår support på support@bidragsportalen.se
Användning

Finns det begränsningar i antalet användare som kan läggas till?

I en kommunlicens ingår 20 användare som kommunen kan fördela fritt inom sin organisation. Företag betalar per användare och kan köpa obegränsat med användare.
Allmänt

Vad ingår i Bidragspaketet?

Bidragspaketet ger dig tillgång till hela vår bidragsdatabas med tillhörande funktioner så som epostbevakning av bidrag, tips- och meddelandefunktion, bidragskalender m.m. Dessutom ingår vårt processtöd för arbete med ansökan med nyttiga funktioner som dokumenthantering, utförlig statistik, samarbetsyta m.m.
Allmänt

Är det möjligt att prova Bidragsportalen gratis?

Du kan prova Bidragsportalen kostnadsfritt i 7 dagar. För att nyttja din provperiod behöver du först välja vilket paket du vill prova och sedan ange betalningsuppgifter. Du har nu 7 dagar på dig att testa valt paket innan ditt betalkort belastas. För att säga upp abonnemanget klickar du på ditt namn högst upp till höger efter inloggning och sedan på "Hantera abonnemang". Scrolla sedan ner en bit och klicka på "Avbryt prenumeration". Du har under din provperiod begränsad tillgång till Bidragsmodulen och full tillgång till Projektmodulen.
Allmänt

Vilken typ av bidrag finns i Bidragsportalen?

I Bidragsportalen finns bidrag från EU, svenska myndigheter, regioner, länsstyrelse, fonder, stiftelser och branschorganisationer.
Användning

Hur kommer jag igång med Bidragsportalen?

(Företag) Registrera dig och välj gratisperiod eller en av våra betalplaner.
Användning

Kan Bidragsportalen användas på mobila enheter?

Tjänsten är mobilanpassad men har begränsad funktionalitet i mobilen. För att få ut mest av tjänsten rekommenderar vi användning i datorns webbläsare.
Betalning & fakturering

Vilka betalningsmetoder accepterar ni?

(Företag) Vi accepterar kortbetalning. Vår betalningslösning har bl.a. stöd för Visa, Mastercard och Amex.
bottom of page